Gotowanie może być świetną formą terapii. Świadczą o tym nasze warsztaty kulinarne, które przeprowadziliśmy pod koniec maja w ramach realizacji projektu  „Jak Feniks z popiołu”. Dzięki dofinansowaniu otrzymanemu z Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Fundusz Inicjatyw Społecznych nasi wychowankowie wspaniale się edukowali kulinarnie pod okiem prawdziwego fachowca, w prawdziwie profesjonalnej kuchni! Jednak to nie edukacja i zadowolone podniebienie były tu najważniejsze. Warsztaty kreatywnej kuchni miała stworzyć namiastkę domu rodzinnego; przepełnionego przyjaźnią, serdecznością i ciepłem. Atmosfera zajęć pomaga dzieciom odsunąć się choć na chwilę od trosk, złych myśli i negatywnych emocji. Jesteśmy przekonani, że udało nam się ciekawie wypełnić czas naszym podopiecznym i jednocześnie sprawić im wiele satysfakcji. Na dowód dołączamy te oto „uśmiechnięte” zdjęcia!